Utdrag ur recensioner samt ur utvärderingar Teater Albatross fått efter spelningar av Flickan och Havssköldpaddan! Lärarna är från låg- och mellanstadiet.

Utvärderingar från skolor

Tack för en fantastisk föreställning! Vi bearbetar den fortfarande… Barnen har ritat och berättat och fortsätter att ställa frågor! Barnen var fulla av glädje och inspiration och de vill att ni ska spela igen! Mina kollegor och deras elever är lika entusiastiska.
Anna-Karin Fogel, Bagarmossens Skola, Stockholm

Tack för en fantastisk dag. Vi hör av oss fler gånger, jag lovar. Bara positiva reaktioner.
Jessica Nordlund Tingbergsskolan Kungsbacka

Tack för en fantastisk föreställning! Kolleger på lågstadiet jag pratat med var mycket nöjda. En sa att det var den bästa barnteatern hon hade sett, en annan såg Chess i helgen och tyckte att er var bättre, vad sägs om det?!
Ann Charlotte Nilsson, Parkskolan Laholm

Vi gillade verkligen föreställningen och ungarna har sett filmen tre gånger (!)
Tor Michelson, Lilla Adolf Fredriks skola, Stockholm

Tack ska ni ha!! Alla var så nöjda. Lärarna var helt lyriska och eleverna har berättat för sina föräldrar om hur bra det var. Det är inte ofta man lyckas fånga alla åldrar så här. En stor eloge till er för detta! Vi hoppas få se mer av er i framtiden.
Regina Falk Hovgårdsskolan, Halmstad

Utdrag ur tidningsrecensioner

Berättarteater med finess!
Flickan och Havssköldpaddan är en fest att titta på och uppleva med alla sinnen! Åsa Lieberaths scenografi och kostymer firar triumfer i fantasifullhet! Stämnings- och känslofull musik, intensiva sång- och dansinslag!

Björn Gunnarsson, Hallands–Posten

Publiken nappar ju!
En föreställning med allt i nätet. En dansant musikalisk och scenografiskt fantasifull föreställning om en flickas vänskap med en havssköldpadda. Ämnena omfattar jämställdhet, miljö, fattigdom, livets utveckling, ensamhet och död. Det låter kanske präktigt, till och med tråkigt? Tvärtom. Med en publik av barn med rötter i många länder fylls Påfågelteatern av en särskild stämning. Kanske finns här också någon som varit tvungen att flytta för att fisken tog slut.
Budskapet blir: Förändring är möjlig. Det kan låta outhärdligt PK. Men vem hittade egentligen på det dumma uttrycket som underkänner allt som känns angeläget och viktigt?

Gunilla Brodrej, Expressen