1984-2014 Teater Abatross 30 år!

Teater Albatross är en internationellt turnerande fri grupp med stöd av stat, region och kommun. Vi har rötterna i den fysiska teatertraditionen (Jerzy Grotowski) men har på senare tid även börjat ägna oss åt berättarteater.  Vi har vår bas sedan 1989 på Tokalynga Teaterakademi, en gammal skola på den halländska landsbygden. På Tokalynga genomförs dessutom regelbundet olika kurser – både i egen och andras regi.

På Tokalynga växer våra föreställningar fram under lång tid, de ändras och förbättras under tidens gång och spelperioden pågår sedan under många år.

Sedan starten 1984 har vårt fokus till största delen legat på Förintelsen och vi har producerat föreställningar som Det var länge sedan orkesten spelade, handlar om Kvinnoorkestern i Auschwitz-Birkenau samt I skuggan av hatet växer blommor, vilken är en berättarföreställning om hur man kan finna kärlek och vänskap i en ond värld.

Sedan år 2000 har vi även börjat att arbeta med Afrika. Resultatet har kommit att bli en pjästrilogi; Bortom Havet – om banditfisket i Västafrika, Mary Kingsley – om en banbrytande upptäcksresande och till sist Kongo – från människans födelse till Kongo av idag.

Klicka här för att läsa Mymmel Blombergs presentation av Teater Albatross!

TokalyngaTeater