Vi hade en sjusärdeles lyckad vecka, nu i mitten av november, ett evenemang vi kallade Vidunderlig Frihetshelg!!

Först, onsdag 14/11, kom 65 personer, våra grannar och folk på bygden, till onsdagens genrep av vår nya pjäs, Flickan och Havssköldpaddan! Det var supertrevligt, med Ellinors soppa och film efteråt. – Det är en ära att bo här!
Och så kom helgen! Fredag 16/11 ca 35 pers som dansade! Magnus Bengtsson spelade musiken. Så stod vi ring. Så dansade vi! Hela vägen till glädjen och kraften!

På lördagen 17/11 kom närmare 90 personer som njöt av teater, föredrag, subtilt vacker Kongosång, film etc. Energier för godhet och förändring spreds! Märkligt var att, som vanligt, det kom lika mycket folk som vi hade sittplatser! Exakt lika många! Och det är inte första gången!

Svante Grogarn inledde med en otrolig beskrivning av hur han arbetat med Göteborgs Symfoniorkester. Han har residens där, vid Götaplatsen, och ibland är det som att komma rakt in I Suzanne Ostens film, Bröderna Mozart!

Så var det premiär både på Flickan och Havssköldpaddan, Teater Albatross, och på filmen Teater Albatross – Tolv år i Afrika. Anna Öst berättade om filmen. Fantastiska recensioner följde på pjäsen ett par dagar senare!

Edo Bumba framträdde med två kongolesiska vänner, de talade, spelade och sjöng på ett mycket gripande sätt om Kongos historia och nutid. Efteråt talade Lennart Kjörling om en orättvis värld, och om hur folk kämpar för något bättre, till exempel talade han om de jordlösas rörelse I Brasilien. Hur han knöt ihop det med Kongo vet han väl bara själv…

Suzanne Danielsson höll ett föredrag som förstummade oss. Om Vanerna, nån slags fredliga människor innan vikingarna.
Så, innan kvällsdansen, Teater Uno! Carl Harlén var i sitt esse. Väldigt uppskattat!

På lördagskvällen dansade ca 40 personer tillsammans till Svante Grogarns dompterande musik! Dansade till musiken. Med föräldrar, med mor- och farföräldrar! Via tankens kraft var de alla där!

Så, söndagen! Dans igen! Och massage! Mycket folk! Genom hela evenemanget var köket rent och snyggt trots åtta utspisningstillfällen! Vi börjar lära oss organisera! Puh!


/Robert J

Här finns programmet för helgen: Vidunderlig Frihetshelg (nytt fönster).