Nynningen och Teater Albatross lördag 12:e augusti!

Välkommen till en kväll och ett evenemang som heter duga: Nynningen och Teater Albatross.

Att detta kunde hända är tack vare att Tomas Forssell från Nynningen såg ”1917 – När klockorna stannade”. Det var i Stockholm tror jag, antagligen 2018. Då Tomas visste att vi spelat en del i Ryssland tänkte han att vi kunde göra en gemensam rysk turné! Han visste att vår pjäs varit mycket uppskattad både i Ryssland o Belarus. En fantastisk tanke, och Nynningens Majakovskijskiva ”För full hals” kunde vara ett bärande element, tillsammans med vår ryska revolutionspjäs…

Åsa Lieberath och jag åkte till Ryssland – det var strax före Covid – och sonderade terrängen. I S:t Petersburg hittade vi folk som verkade vilja engagera sig i detta. Man var förundrade över Nynningen & Majakovskij! Entusiastiskt lyssnade man på ”För full hals”. Kanske var det genomförbart!?
Så kom Covid. Så kom kriget.

Ridå.

Nu, senvåren 2023, frågade Tomas om de kunde komma och repa på vår teater, Tokalynga Teaterakademi. Jodå, det vore en ära, kanske kan vi också spela tillsammans!?
Jag kopplades då samman med Nikke Ström den gänglige, gungande basisten i Nynningen. Det visade sig att Nikke var ett stort fan av ”The Beat Poets”. Plötsligt var inbegripna i väldigt roliga samtal om Ferlenghetti, Kupferberg och Ed Sanders. Och naturligtvis Ginsberg. Det kändes helt rätt, så roligt, att Nynningen kommer till Tokalynga! Efter att The Fugs spelade hos oss 1994 är det nu dags för Nynningen!

Så föddes spelningen lö kväll 12/8 på Tokalynga. Kvällen börjar 18.30. Nynningen spelar till ca 20.00. Cirka 20.25 börjar 1917- När klockorna stannade. Slut ca 21.30

Här följer en mängd info om du vill vara med. Tokalynga Teaterakdemi ligger knappa två mil öster om Ullared, Hallands skogsland, just vid floden Ätran.

Det går att åka kommunalt till föreställningen, se nedan! Det kommer att finnas billig mat under föreställningskvällen, det går att sova över billigt, det finns frukost på söndagen. Man köper biljetter via www.billetto.se                  Pris 250 kr.

Förtäring – soppa – under spelkvällen kostar 50 kr.
Övernattning – ta med lakan – 200 kr, i görligaste mån i enskilt rum.
Frukost sönd morgon 5o kr.

För dem som sover över kommer vi, om intresse finns, att visa någon Teater Albatross-film från turnéer runt om i världen.

Angående att åka kommunalt:

Man kan åka på lö em till orten Ätran via Ullared – Varberg (Om man åker tåg från Göteborgshållet) eller via Falkenberg-Ullared (om man kommer med tåg söderifrån). I båda fallen byter man i Ullared till bussen mot Ätran/Fegen.
– Ytterligare en möjlighet: Om du kommer från Stockholmshållet är det fint att ta tåget till Kinnared på Nässjö-Halmstad-linjen… Det är vackra områden… Kommer bussen/tåget tidigt är du välkommen att vara på vår teater från eftermiddagen! Vi hämtar besökare vare sig det är i Ätran eller i Kinnared! – När det börjar ”dra ihop sig” kan vi också kolla om det är nån du/ni kan få åka bil med…

Om du undrar över nåt skriv till teateralbatross@telia.com

Bilden: Christer Lieberaths målning ”Ett moln i byxor”.