Rottrådsmaskinen

Speldatum

Teater Albatross håller på att arbeta med en ny föreställning, Rottrådsmaskinen. Föreställningen handlar om naturen, djuren och människa. Hur kan djuren och människorna få mer förståelse för varandra? Kanske med hjälp av en egendomlig rottrådsmaskin…

Under åren från 2018  förberedde Åsa Lieberath och Robert Jakobsson en ny föreställning. Om naturen och människan. Robert Jakobsson, Mathilde Oftedal Negård och Marie Hässler arbetade fram föreställningen tillsammans med Åsa Lieberath från januari till augusti – 21. Efter att Mathilde blivit höggravid i augusti anslöt sig Valtteri Keinänen till föreställningen.

Med hjälp av en magisk maskin byggd av trädens rottrådar kan djuren äntligen få kontakt med människorna, de tvåbenta, och berätta om sin tillvaro i naturen.

Längs de trassliga rottrådarna och med poesi av Thomas Tidholm får den tvåbenta publiken följa med in bland skogens snår och ner i havets djup för att möta djuren som lever där.

Nu går vi till naturen
nu går vi så försiktigt,
sista biten får vi smyga och krypa
naturen är rädd för oss,
den har glömt oss,
den vet inte vilka vi är längre.

Ur vevpositivet, direktimporterat från Berlin, kommer bekanta melodier med nyskrivna texter där djuren sjunger sina sånger till människan. Ett hopp om samarbeten, brobyggande och ömsesidig respekt växer fram. Men kommer de tvåbenta förstå?
Rottrådsmaskinen är en föreställning med en lekfull och tänkvärd text om människans relation till naturen, med levande musik, en färgstark scenografi, fantastisk kostym, skulpturer, masker och dockor.

Premiär förhoppningsvis i månadsskiftet oktober-november 2021.

Klipp från Rottrådsmaskinen