Åsa Lieberath

Åsa Lieberath är utbildad scenograf och arbetar med Teater Albatross. Åsa gick som scenograf ut den 4-åriga Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn 1988. Åsa har sedan arbetat på en mängd institutionsteatrar  i Norden, såsom Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Det Kongelige Teater, Svenska Teatern i Helsingfors mm.
Sedan 2006 har Åsa ansvarat för scenografin till alla Teater Albatross föreställningar.Det gäller dessa föreställningar: Bortom Havet, KONGO, Mary Kingsley, Flickan och Havssköldpaddan och 1917-När klockorna stannade. Hon har haft mycket fria händer, hennes arbete har varit mer vidlyftigt än vad som är brukligt. Hon har alltså varit med och skapat föreställningarna, liksom hon har varit med och skapat en mängd filmer, t ex I en fiskeby i Kamerun och När Teatern kommer till skolan. Se länkarna till dessa filmer under ”filmer”.

Åsa har med Albatross också arbetat med många Skapande Skola-projekt o med flyktingar. Hon har varit med och gjort en film om hennes och Robert Jakobssons arbete på ön Leros med flyktingar. Hon har dessutom under åren med Albatross arbetat till och från med Teater Halland och med Teater Interakt och med många andra.
Vill du se många fler bilder av Åsas scenografier, från Åsas tid med Teater Albatross,
gå in på Teater Albatross ”föreställningar”, till var föreställning finnes ett bildgalleri!
Nedan några bilder från 1917-När klockorna stannade.

Ett axplock skisser från arbetet med den nya föreställningen om Skogen finnes nedan.

Bilder från Åsas föreställningar runt om i Norden på institutionsteatrar
Skisser – kostym och scenografi
Skolprojekt Teater Halland
Moodboard stillbilder Granny