Magnus Bengtsson

Magnus Bengtsson är engagerad i Teater Albatross.

Magnus Bengtsson har lång erfarenhet att arbeta med barn, ungdomar, och vuxna. Han lär ut sina tekniker med mycket glädje, inspiration och med tanken att det finns något för alla att lära sig! Han är en uppskattad och erfaren cirkuspedagog och cirkuskonstnär och Yoga och Qigong lärare. Han driver idag Magnus Cirkusskola och Yoga väst.

 

”Jag träffade Robert Jakobsson på nittitalet på ett allaktivitetshus i Falkenberg som jag drev där, Lusthuset. Teater Albatross kom att spela på vårt hus och vi hittade varandra. Vi startade upp samarbeten med Teater Albatross och ungdomarna på Lusthuset. Ungdomarna åkte till Tokalynga på läger och gjorde teaterövningar. Många blev tagna och hittade nya uttryck i sig själva.

Sedan har jag hjälpt till mycket på Albatross som lärare med asiatisk rörelsekonst. Vid ett teaterläger ersatte jag Robert som lärare i fysisk teater med kort varsel då Robert var dubbelbokad. Han ringde: Jag måste till Göteborg. Kan du leda ett rörelsepass åt mig om tre timmar?”. Jag tackade ja och många trodde att det var Robert som ledde då vi har lockigt hår både två. Så kan det gå till på Tokalynga Teaterakademi.

Vidare har jag varit här och lett alltifrån dans till Qigong och numera hjälper jag till och producerar texter och filmer med gott resultat.

En producentdag ser ut så här: Morgonträning sedan lite kaffe och sedan går Robert runt och dikterar texter som jag skriver ned i högt tempo. Sedan läser jag upp resultatet och vi gör korrigeringar. Ibland ifrågasätter jag om allt verkligen är sant. Vilket det för det mesta är – annars gör vi ändringar. En av de minnesvärda texterna var  ”Skolan och konsten” Ett heldagsjobb, vi blev båda helt utmattade”.