Teater Albatross på svenska skolor våren 2016

bra22kopsvabeskurenlow
Flickan och havssköldpaddan, föreställning för barn 3-12 år.

Jag sitter på ett hotell i Karlskrona. Vi spelar barnteater på olika skolor. Att möta barnen gör mig varm om hjärtat! Vi är inne på andra veckan i Blekinge. Det är en föreställning om HAVET och FISKAR och andra VARELSER… Det är så fint att åka runt och träffa lärare och barn, att se att denna förkättrade skola faktiskt lever, att den sprudlar av god energi, nyfikenhet, vilja att berömma det man tycker om, en öppenhet inför konst, humor – HUMOR! Massor av skoj! Och maten?! Hur många äter så bra mat som den vi brukar få gratis på skolorna?! Idag har vi spelat för barnen på Hasslö skola. Hasslö! En underbar plats i Blekingearkipelagen! Vi spelade föreställningen för barn från förskolan till åk 6. När den första föreställningens barn kom in i rummet – gympasalen – var de tysta som de dövstumma barnen i Estland vi spelat för. HELT tysta! Men, när spelet började brakade deras känslor lös!!! – Jag ser fram emot resten av veckan, fler möten med små genier!

Robert Jakobsson, 26/1 -16