Teater Albatross i Coronatider

Teater Albatross i Coronatider.

pastedGraphic.png

Teater på Göteborgsskolor!

Nu i vår spelar Teater albatross I Skuggan av Hatet växer Blommor, en föreställning som Teater Albatross spelat i 22 år (!), som handlar om en ung judisk man i Polen som försöker överleva under andra världskriget. Föreställningen brukar vara uppskattad hos 8:e och 9:e klassare. Många arabiska ungdomar har tagit pjäsen till sina hjärtan. Vi  spelar en hel del i Göteborg. Levande Historia Göteborg gör detta möjligt. Vi spelar trots Corona. Max 50 i publiken. Ibland spelar vi i klassrum. Roligt och intimt! Många fantastiska samtal efteråt. Tack för detta!

Teater Albatross is playing this spring time In the Shadow of Hatred there grow Flowers in schools in Gothenburg. It’s a play about the Holocaust that’s been a success in many Russian towns. (The picture above is from Moscow.) And a version of the play has been performed in a refugee camp in Leros, Greece. Because of Corona Albatross play for maximum around 45 pupils. Sometimes Albatross will play in a classroom, for one class. In Gothenburg there’s an organization Levande Historia Goteborg, that want to spread important historical knowledge to the citizens. They’ve supported these 14 spectacles!

Arbeten runt om i världen i Coronans skugga…

Vänner till Teater Albatross har skickat/fortsätter skicka filmer om hur de arbetar under denna period. Vi har fått filmer från Ryssland, Vitryssland, Italien, Schweiz, Norge, Spanien, Slovakien och Sverige, enkla filmer om hur de, företrädesvis teatrar, lever under dessa dagar.

Artists working in the shadow of the Corona…

Friends of Teater Albatross, from Russia, Belarus, Italy, Switzerland, Norway, Spain, Slovakia and Sweden have sent/keep sending small films about their lives in this period. Our idea is to make film of all the small films. They are interesting documents… We are happy to recieve more material, if you feel for it…

 

En film från Kinshasa, Kongo – A film we recieved the other day, from Kinshasa, Congo:

https://www.youtube.com/watch?v=ar-bkXEt3sQ

pastedGraphic_1.png

Avloppsdramatik!!!

Teater Albatross har bytt avlopp! Under några dagar i början av april kom jättelika grävmaskiner och annat till Teater Albatross. Man grävde upp skolgården, man gjorde om hela avloppssystemet! Se filmen, roligare än du kan tro! Det fanns en insamling till avloppsarbetet, den har gett mycket pengar, men vi hoppas fortfarande på än mer stöd, då vi saknar 30 000 kronor till att kunna betala räkningen! Se filmen – vill du stödja oss än mer, så gå in på: https://www.gofundme.com/f/tokalynga   Vi tackar på förhand!!!!

Se filmen här:

https://www.youtube.com/watch?v=7t7_qLZVHUg&fbclid=IwAR3Hn21pwPWtrwfWE3IHD-Q5YFVGtYGHSE0ubR3MLZVMTFod6GmBXZq__n0