Medverkande Tokalynga Flying 2024

Fler medverkande tillkommer!

För praktiskt info om festivalen klicka här.

För att boka biljetter maila teateralbatross@telia.com eller ring 0730 27 76 60

Teatro Nucleo – Italien

Famous for their spectacular outdoors performances ! https://www.teatronucleo.org/eng/

Teater Albatross is so exited to welcome Teatro Nucleo all the way from Ferrara, Italy to this years festival!
What to expect – a joyous outdoor show, a brave and touching indoor show and some really interesting seminars on theatre in jail and some of the company’s other community projects: “It is urgent for us at Teatro Nucleo to pay attention to all those who are usually excluded from mainstream art fruition and production, so that art can acquire new life and meaning. On this route we direct our constant search for a universal language, oriented by the motto: now and here!”

P.O.P Piccola Orchestra Pasolini info about the show here performs 30/7

Fugue in Me Minor – The brave and fragile love story between Arthur Rimbaud and Paul Verlaine has served as inspiration in the creation of this powerful solo performed by Veronica Ragusa, Teatro Nucleo more info here performs 1/8

Thank you to Italienska Kulturinstitutet i Stockholm for your support in bringing this wonderful company to Sweden!  youhttps://iicstoccolma.esteri.it/sv/

 

Tusen år hos gud – Göteborgs dramatiska Teater

Ett mysteriespel om människan och hennes Gud: Sent en regnig afton i London knackar det på dörren till vetenskapsmannen Isaac Newtons arbetsrum. Det är kvällen då han ska dö och Gud kommer på besök med ett ärende. Han vill förstå sin egen avbild – vad är en människa? Tusen år hos Gud blev Stig Dagermans sista litterära försök innan hans tragiska bortgång 1954. Hans Blomqvist och Erik Åkerlind från GDT har förvandlat Dagermans verk till föreställning i spannet mellan ljus och mörker, humor och allvar.

”…det är tanken som fångar publikens absoluta uppmärksamhet, vilket är enastående att uppleva” ”…placerar Göteborgs Dramatiska i framkant som ett intellektuellt och konstnärligt centrum, inte bara i Göteborg utan vida omkring” Recension i alba.nu av Kjerstin Norén

Spelas 29/7

Sara Sguotti – Italien

Dansare och koreograf från Italien https://sarasguotti.wixsite.com/website

Verket S.O.P framför 29/7 med livemusik av Spartaco Cortesi mer info om verket här

Thank you to Italienska Kulturinstitutet i Stockholm for your support in bringing this beautiful performance  to Sweden!  youhttps://iicstoccolma.esteri.it/sv/

 

The City Without Jews – silent film from 1924

With live original music composed and performed by world-renowned klezmer violinist Alicia Svigals and master silent film pianist Donald Sosin!

The City Without Jews is a newly-restored, classic silent film which tells the story of the expulsion of the Jewish community from “Utopia,” a fictional city much like Vienna: a chilling premonition of the Holocaust. This event is made possible by the Sunrise Foundation for Education and the Arts.

“The score’s incredible strength lies in the strong themes and exemplary performances,
especially Svigals, whose impassioned solos…are devastating in their beauty.”

Performs 29/7

Räfven

Musikerkollektivet Räfven bildades i Göteborg 2003. De har under sina många år tillsammans och genom hundratals vilda konserter gjort sig kända som ett oemotståndligt liveband och deras hämningslösa folkpunk har även vunnit stor publik internationellt. Räfven är gränslösa, precis som världen borde vara. Deras musik och uttryck lånar och reser fritt mellan tider, kulturer, traditioner och kontinenter.

Räfven är folkrörelsen som sprider övertygelsen om alla människors lika värde, vikten av inkludering och solidaritet. Musiken är vapnet, dansgolvet fristaden och kärleken budskapet! https://www.rafven.se/

 

RAUdRA–ÅSA

Raudra-Åsa -Tillbaka på egen begäran. Ett ilsket, dansexplosivt drama i en akt som sceniskt kartlägger ilskans natur. Om att acceptera sin ilska och försonas med den för att kunna vända den till en kreativ kraft som kan förändra världen snarare än förstöra den.

Av och med Åsa Gustafsson

Spelar 2/8

Ika Nord

Kommer med work in progress – Förstudie till ett mästerverk

Missa inte! När mästerverket gör succé på världen över vill ni kunna säga ”jag var där! På Tokalynga! Där det hela började”

Spelar 1/8

http://ikanord.com/

Moria

Moria är en teater- och dansgrupp som etablerades 2012 i Yarmouk flyktingläger i Syrien. År 2015 flyttade några av Morias medlemmar till Sverige och startade sedan upp gruppen igen som ett danskompani. Idag är Moria baserad både i Halmstad och Uppsala. Sedan 2015 har Moria skapat 9 dansteaterföreställningar och deltagit i både lokala och nationella festivaler inom EU.
Röster av smärta: En teaterföreställning som fokuserar på det palestinska folkets emotionella och fysiska lidande som har gått i 76 år. Det finns en början, ”Al-Nakba”, som ägde rum 1948, men ännu inget slut. Föreställningen bygger på verkliga berättelser från Gaza.
”Smärtan är stor, men motståndet och hoppet är ännu större.”

Framförs 30/7

Trumtrum

Ljudkonst, konstig musik och underjordisk underhållning https://www.instagram.com/trumtrum/

Spelar 30/7

Skogsorgeln – Teater Albatross

En poetisk saga för vuxna om  naturen, om människans relation till naturen. Det är djuren som berättar, vi möter bland andra ugglan, bävern och sillen. Samtidens ekologiska kollaps pågår. Magisk scenografi, musik från ett vevpositiv, masker, dockor och fysisk teater till Thomas Tidholms poesi! Mer info här

Sebastian Kirppu

Sebastian Kirppu, urskogens främsta beskyddare, som ger naturen ett ansikte, en röst och inte minst ett eget värde! I över två decennier har Kirppu arbetat för att bevara gammelskogen genom inventeringar, skogskurser och föreläsningar – alltid med stort engagemang och entusiasm. Hans inventeringsarbete har många gånger åstadkommit konkret förändring i form av skyddade skogar. Arbetar just nu för Skydda Skogen som biolog, inventerare och skogsambassadör i Sverige och internationellt https://skyddaskogen.se

Støvdrager

Konstnärsduo från Köpenhamn! Søren Lose och Thomas Søregard i en procession med ritualer knutna till naturen. Interaktivt performance bestående av en procession som går mellan några utvalda platser där det försegår små ritualer som knutna till landskapet. Vi iklär oss skogens dräkt!

Teater Spera

Saltvatten inom oss 

I tider av samhörighet hör jag havet inom mig. 

Föreställningen tar avstamp i det faktum att havets salter återfinns i människokroppen och är en del av livet, från det att fostret befinner sig i livmodern. Hur påverkar havets salter människans första minuter och hur är det sammanlänkat med våra sinnen? Och vilken betydelse har människans avtryck på havets existens, när havet är jordens lunga? I denna abstrakta, poetiska föreställningen hamnar vi mitt i livet och mitt i världen där allt kan sluta när som helst. En föreställning om livet, döden och saltvatten.

Teater Spera är en fri teatergrupp baserade på Tjörn.  I sitt pågående projekt ”Scenkonst möter vetenskap” har gruppen samarbetat med Fredrik Höök, professor i nano- och biofysik på Chalmers tekniska högskola.  https://teaterspera.se/

Spelas 31/7

David Thurfjell

David Thurfjell är religionshistoriker och författare. Han skriver om människans förmåga att besjäla världen och om den existentiella betydelse som naturen fått i takt med att traditionella religioner marginaliserats. Bland hans böcker finns Granskogsfolk (Norstedts 2020) och En lockton i ödemarken (Norstedts 2023).

David kommer närvara under flera av festivalens dagar!

Nathalie Ruiz

Nathalie Ruiz, dansare, mångårig med Mats Ek och med Cullbergbaletten. En mycket intressant, världsberömd dansare. Nathalie Ruiz, dansare, mångårig med Mats Ek och med Cullbergbaletten. Hon ger en premiär, ”Kantskalle”.

https://ruiz-artome.se/

1/8

Robert Piotrowics

Ljudkonstnär, kompositör och improvisatör från Polen! Skapar fantastiska installationer av ljud och oljud, han gjorde ett outplånligt intryck på Tokalyngapubliken när han var här för några år sedan! Utöver sina soloalbum har han samarbetat han regelbundet med andra audiovisuella konstnärer, C. Spencer Yeh, Kevin Drumm, Jérôme Noetinger, Burkhard Stangle och Anna Zaradny för att nämna några. T.ex i arbetet med teatermusik och ljudraman!

https://www.instagram.com/robert_piotrowicz_/

Andreas Chadien

Poet, sångare och låtskrivare. I över tio år frontade han den nyskapande visorkestern Lilla Bäcken och den skönsjungande duon Slaktarn och Soldanspojken. Våren 2021 utkom diktsamlingen ”Samlade sånger” på Poesiwerken Publishing. Recensioner av boken har varit mycket uppskattande. Rickard Lindholm skrev bland annat följande för BTJ: ”I Chadiens texter finns en rättframhet och nakenhet som är ganska ovanlig i samtida svensk poesi. Chadiens språk är vackert och musikaliskt och blandar finstämda passager med vardagliga iakttagelser och handfasta nedtagningar. Texterna kombinerar ofta drömska och sagoklingande passager med hårda fakta om livet och dess villkor.” https://www.instagram.com/chadienandreas/

Uppträder 1/8 och 2/8

 

Jonathan Hilli

Finlandssvensk visartist/singer-songwriter. En röst som leker med elden, lindrar som bastuvatten, tömmer lungorna på luft och förankrar sångerna djupt ner i jordens kärna. Jonathan Hilli flätar samman de musikaliska elementen och hans lyrik letar reda på bilderna och liknelserna du inte visste fanns, men när du hör de känns de lika självklara som Krista Pärmäkoski i ett skidspår. Helsingforssonen, numera bosatt i Göteborg, har släppt två albuk och bland annat prisats på Manifestgalan i kategorin ”bästa visa”.

Uppträder 1/8 och 2/8

 

Karolin Kent och Rickard Fredborg

Koreografer och dansare baserade i Halland.
En performance där de förenar intresset för improvisation i rörelse och ljud.

Uppträder 1/8

Rickard Fredborg www.rickardfredborg.com
Karolin Kent www.karolinkent.se

 

 

Signifikator Ambient Collective

Välkomna till Signifikator Ambient Collectives interaktiva jam! I skydd av mörkret öppnar vi portarna till fantasin, och bjuder in er alla att delta i ljudlandskapens skapelse. Kanske har du ett röstmemo som ligger och skräpar? En dikt du aldrig vågat läsa? Eller en melodi som måste förlösas? I vårt tält finns det mikrofoner och auxsladdar med vilka du som festivaldeltagare får möjligheten att bygga en suggestivt vacker värld tillsammans med oss.

Skapas kvällen 31 juli