Kirill Diomchevs utställning på Dramalogen i Halmstad fortsätter… Kom!!!

Söndag rituell avslutning kl 18.00! Alla gudar o demoner inbjudna!
Han är själv med på utställningen, han gör en performance när utställningen är öppen. När är den öppen?! kl 12-18, tisd 25/9 – sönd 30/9. Två specialkvällar: Onsd 26/9 kl 18 är Kirill med o talar med publik, Teater Albatross visar en film från när Albatross träffade Kirill i Vitebsk. På söndag 30/9 kl 18.00 rituell avslutning. Kom! Man lever bara en gång! – Vad vi vet!

Kirill Diomchev är en vitrysk konstnär. Han går sista året på Konstakademin i Vitebsk, Vitryssland. Konstnärsklimatet i Vitebsk är speciellt: Där ledde Marc Chagall och Kazimir Malevitj runt 1920 en revolutionär konstskola, en skola som är legendarisk alltjämt i konstens värld. Det var en skola som fick de utarmade, fattiga Vitebskborna att gå man ur huse för att gör konst utomhus. På gatorna, uppe på hustak, i parker. Graffitti innan ordet fanns! Alltsedan de kokande åren i början på 20-talet har Vitebsk varit kvar som en konstexperimentens stad. I den traditionen återfinns Kirill Diomchev.

Han är omtalad i huvudstaden Minsk och nationellt, han har fått flera priser och utmärkelser. En performance han gjorde 2017, som anspelade på de gamla och fattigaste i Vitryssland, på hur svårt de har att överleva, blev mycket uppmärksammad. Kirill kom till Sverige på detta vis: Teater Albatross var sommaren 2017 på turné till Vitebsk. Vi var där en vecka, vi spelade föreställningar och gjorde research till vår pjäs om ryska revolutionen!

Vi gick på utställningar, och kom till ett hus sprängfyllt av experimentell konst! Vi blev så entusiastiska! Så var det ett rum som stack ut, där konsten var extra genomarbetad och intressant. Vem är konstnären!? – Vi bjuder honom / henne till Tokalynga, vår bas i Halland! Det visade sig vara Kirill Diomchev. Han kom den 18:e oktober och åker hem samma dag nu om en månad. Visumet är slut. Han skall slutföra sina studier. Och han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Utställningen har han målat/spikat/limmat under de elva månader han varit med oss… Till saken hör att han också arbetat med Teater Albatross pjäs 1917-När klockorna stannade. Som scenografiassistent. Så, Kirill har varit mycket flitig. Han är en PASSIONERAD konstnär! Och en god människa!

Tokalynga 24/9-18  Robert Jakobsson Teater Albatross
Utställningens föremål säljs till ett enhetspris: 4000 kr

Kommentarer till utställningen:

Fantastiskt tragiskt tankeväckande – Tack!
Spännande, utmanande och känslomässigt starkt. En upplevelse du inte får missa. Musiken som skapats till är underbart utforskande också.
En bra bild av Sovjet på den tiden.
Otäck! Den är mycket intressant att glo på!
Helt fantastisk! Så otroligt bra hur konsten framhäver det vi människor försöker gömma och låtsas som att det inte existerar!
Intressant!!
Bra utställning.
Utställningen känns bra!! Börjat med ett tjärdränkt skeppsvrak, bortsnickrat till en väldigt för bloddränkt och hemsökt spökverkstad!? Jag gillar det!
I feel happy here, and you are a crazy funny artist, and you make me feel hopefull. I am from Syria.
Very good please contact us for further performances!
Tankvärt!
Det var väldigt intressant och roligt. Dennis 9 år. Bästa utställningen!
Mycket intressant/Oscar
Pyttelite läskig – Fia