Nyheter från Teater Albatross sept 2020

Nyheter från Teater Albatross. September 2020.

 

in English below!

En världsartist kommer till Tokalynga Teaterakademi! 

Amer Hlehel, Palestina, spelar ”Taha” torsdag 22 oktober kl 19.00.

Gästspelet är möjligt tack vare Riksteatern, som förlagt föreställningen till Tokalynga.

pastedGraphic_1.png

The Times: ”En rik och levande, akut rörande föreställning. Helt enkelt vacker!” The Independent: ”Inspirerande, känsligt. Rekommenderas varmt!” Göran Rosenberg, som också sett föreställningen: ”Underbar teater. Poetisk och gripande. Passa på!”

 

I juni 2019 spelade Teater Albatross ”1917- När klockorna stannade” på en   teaterfestival i Porsgrunn, Norge. Av en tillfällighet såg vi då föreställningen Taha…
Vi var alla tagna av denna relativt traditionella berättarföreställning om en palestinsk familjs historia – i den lilla privata världen – och i den stora världen. Vi blev mycket berörda. ”Taha” framfördes på tydlig och enkel engelska. Amer är en gudabenådad skådespelare. Med, upplevde vi det som, en egen skådespelarteknik. Berättelsen, texten, delvis av en känd palestinsk poet, var överraskande och vindlande. Trots det laddade ämnet, Palestinas historia, var den full av värme. Albatross bodde på samma hotell som Taha-gänget. Vi blev vänner med dem, speciellt med Amer…  Teater Albatross tackar Riksteatern – dels nationellt – dels i Falkenberg – för att ni förlagt denna föreställning till vår teater, till Tokalynga Teaterakademi!

Biljetter, 200 kr, köpes genom: Ticketmaster https://www.ticketmaster.se/event/taha-biljetter/584757

Kommer du långväga ifrån, kan du sova över hos oss. Vi säljer p g a Corona bara 30 biljetter. Så, passa på medans det finns biljetter!

 

Teater Albatross ger återigen på Tokalynga 1917- När klockorna stannade, om den ryska revolutionen. Onsdag 21 oktober kl 19.00. 

pastedGraphic_2.png

Bild: Jan Öqvist.

Denna föreställning har spelats kring 30 gånger på Tokalynga! Nu spelar vi igen, vi ger en föreställning kvällen innan Amer Hlehel spelar Taha! Du som vill se båda eller en av föreställningarna och kommer långt ifrån, kan bo på Tokalynga natten till torsdag och natten till fredag. Hör av er, i så fall, i god tid!

Om 1917- När klockorna stannade:

”Tack Robert, du dansar muntert och elegant över 1900-talets avgrunder!”

Tore Berger

”Jag rekommenderar er allihop att gå och se föreställningen igen, för då ser man saker man missade första gången. Och nu andra gången tog luften slut av den där scenen där den fantastiska kommunistiska marschen spelas i högtalarna och Robert ligger i tortyrkramper och ångest.”

Ulrika Knutson

” … hans egna föreställningar som just bygger på det fantastiska: en förhöjd verklighet, guldskimrande, överfullt av leksaker, dockor, poesi och sång, men också en försänkt verklighet: de stora drömmarna, förhoppningarna nedknuffade i rännstenen, i källarhålorna, i underjorden.”

Kristjan Saag

Biljettpris: 100 kr. Anmäl er via teateralbatross@telia.com  Vi säljer max 30 biljetter.

Teater Albatross erbjuder intresserad publik att själva boka en föreställning på Tokalynga Teaterakademi.

Ni kan boka 1917- När klockorna stannade, eller Bortom Havet, eller I Skuggan av Hatet växer Blommor. För mer info,se Teater Albatross hemsida, www.teateralbatross.se

Ni hör av er, säger hur många ni blir, vi kommer överens om ett pris. Övernattning möjlig. Mat möjligt. Visning av huset och filmer… Allt är möjligt! Anmäl intresse på vår e-post: teateralbatross@telia.com

Teater Albatross fortsätter att spela på skolor i Göteborg… Trots Corona!

 

Tack vare Levande Historia Göteborg spelar vi under 2020 ” I Skuggan av Hatet växer Blommor ”på högstadieskolor i Göteborg. En föreställning om Förintelsen. Nästan alla föreställningar är för en klass, i deras klassrum. Det är oerhört inspirerande, eleverna blir starkt engagerade. Det är kvalitetsskillnad mot när vi spelar för t ex tre klasser. Skillnaden är också för att vi inte spelar på en scen.