Nyhetsbrev Februari 2021 – Boken om Albatross är här!

Boken om Teater Albatross är här! 

Beställ en bok fylld av äventyr, visioner och vanvett!
pastedGraphic.png

 

”Jag som älskar böcker har idag börjat läsa i den vackraste häftigaste mest charmerande bok jag någonsin sett. Boken om Teater Albatross i Tokalynga.”
Lena Carlbom, kulturpolitiker i Halland

”Jag är djupt imponerad. Vilket otroligt, levande, vackert, tokigt, härligt och alldeles underbart liv ni levt där i kulturens mecka i den halländska skogen.”
Hertha Berggren, scenograf

”Jag har redan läst drygt 100 sidor och kan inte sluta. Det är ren magi!!”
Erik Bolin, skådespelare

”Fantastisk bok! 560 sidor magi. Ett mycket viktigt och kärleksfullt historiskt dokument om en av Nordens mest spännande teatrar, Teater Albatross. Jag är djupt imponerad!”
Simon Kölle, kompositör och filmproducent

Vill du läsa om en svensk teater som spelade en pjäs om Förintelsen för överlevande fångar i koncentrationslägret Majdanek?!
En teater som haft stor succé i Woodstock, USA, med en pjäs om Beat- Generation.
En teater som spelat i Kongo, som en del av deras 50-årsfirande som självständig stat.
Gruppen har varit med i kampen mot industrifisket och spelat teater i fiskebyar i Kamerun. Båtarna som terroriserade kusten är nu stoppade.
Teatern har suttit fast i ryska tullen i tre dygn.
Man har spelat judiska pjäser i östra Polen, i före detta judiska byar.
Teatern är såklart Teater Albatross.

Boken är på 560 sidor. Redaktör är Nadia Scapoli. Hon var med i Teater Albatross från början. 1990, efter sex år, lämnade hon teatern. För några år sedan kom hon tillbaka för att göra ett bildarkiv. Hon är en duktig fotograf.

pastedGraphic_1.png

Nadia fick då idén att göra den bok vi talat om sedan länge. Efter tre års idogt arbete damp den tunga jätteboken ner på Tokalynga. Tack Nadia för ditt gedigna arbete, alla är så stolta och glada över boken!

Mängder med olika skribenter ger sin bild av teatern, tillsammans med hundratals foton från våra äventyr runt om i världen och på Tokalynga Teaterakademi i lilla Gunnarp. Bland de som kommer till tals märks Sara Beischer, Bob Hansson, Johan Bergström, Ika Nord och Karin Flodhammar med flera. Dessutom medverkar ledande teatermänniskor från Kongo, Kamerun och Polen.

Om du vill ta del av dessa berättelser, som ofta är som äventyrshistorier, från fyra kontinenter, så beställ boken av oss.

Maila till teateralbatross@telia.com. Meddela om du vill ha den signerad av Robert Jakobsson. För att skicka boken behöver vi din postadress, mejladress och ett mobilnummer. (Det är fraktbolaget DHL som kräver detta)

Den kostar 375 kr inkl. frakt i Sverige. Köper du den på Tokalynga eller på turné kostar den 275 kr.

Du betalar, när du fått boken, med Swish till 1234822615.

Teater Albatross nya föreställning

 pastedGraphic_2.png

Teater Albatross arbetar med en ny föreställning, om människan och naturen.

Den kommer att börja spelas nu i sommar.

Åsa Lieberath, Mathilde Oftedal Negård, Marie Hässler och Robert Jakobsson arbetar febrilt med föreställningen. Arbetet går mycket bra. Det är verkligen inspirerande!

Teater Albatross spelar vidare på skolor i Göteborg