Nyhetsbrev oktober 2019

Har du biljett, så varmt välkommen till den unika Teaterfestivalen lördag 19/10 på Tokalynga!

Men först: Teater Albatross var under sensommaren i Ryssland!

Läs mer nedan! En livgivande resa till skogarna i Karelen, till San Petersburg och Moskva.

På hemsidan: https://teateralbatross.se/text/researchresa-till-ryssland-sensommaren-2019/

pastedGraphic.png

Biljetterna till festivalen är i nuläget tyvärr slut.

Tror du att du är anmäld och inte kommer, hör av dig till oss! Vi ska undersöka om vi kan ta in lite mer publik, vi börjar nu en väntelista!

Observera att Riksteatern Falkenberg har upplåtit en buss åt festivalen. Den går från Falkhallen kl 11.30, den är gratis! Den hämtar upp från Falkenberg Station, t ex folk som kommer från Göteborg kl. 11.48. Den går tillbaka ca kl 20.30. Resan tar ca 45 min. Anmäl dig till Frida Thonäng 0706359426 eller falkenberg.tf@riksteatern.se

För biljetter, kontakta Teater Albatross genom teateralbatross@telia.com eller på 0703169530

Se mer om Theatre Marabout, Instabili Vaganti, Elisabeth Heilmann Blind och Teater Albatross på http://teateralbatross.se/festivaler/

Vill du läsa mer om Teater Albatross rosade föreställning, 1917- När klockorna stannade,

se denna länk: http://teateralbatross.se/event/1917-nar-klockorna-stannade/

Radioprogram och liten film om Elisabeth Heilmann Blind, lyssna gärna på detta radioprogram och den lilla filmen från SR/SVT:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=7301130

Rysslandsresa 23:e augusti- 8:e september 2019.

 Åsa Lieberath, som hållit i pennan, och Robert Jakobsson. En researchresa inför en ny Teater Albatrossföreställning, om skogen, och förberedelser för Rysk Teaterfestival 7-9 augusti 2020 på Tokalynga Teaterakademi.

Vi åkte till: Ryska Karelen för skogsvandringar, till Karelen Puppet Theater, The Bolshoy Puppet Theatre Sankt Petersburg, Moscow Puppet Theatre, Moscow School of Dramatic Art Theater, Teater Chelovek, Moscow community, Skuggteatern Tenj i Moskva mm.

 

Vi flög till Sankt Petersburg, bagaget kom bort vid en mellanlandning i Prag.

Efter en del pappersarbete på flygplatsen tog vi bussen in till Sankt Petersburgs centrum, köpte biljetter till nattåget till Petrozavodsk, ”huvudstaden” i ryska Karelen. Vi hade fått detta område, ett område med vild skog, rekommenderat då det ligger på ett mer moderat avstånd till Sankt Petersburg än Komi/Vorkuta i Sibirien som vi först tänkt åka till. Innan tåget avgick hade vi, på en rysk snabbmatsbar specialiserad på blinis, träffat en trevlig naturguide, Alexandr Drozdyuk, som på ett självklart sätt, de följande dagarna i Petrozavodsk, tog hand om oss, som om vi vore gamla vänner. Han visade oss vacker natur i stadens närhet… Kanske får vi en gång åka med Alexandr på kanotfärd i de vildaste delarna av Karelen!

Natt-tåget avgick punktligt som alltid när det gäller ryska tåg.

Efter samtalet med Aleksandr var det bara att krypa ner i nymanglade lakan och somna till det trevliga tågdunket.

I Petrozavodsk träffade vi Sasha Kozinchich, en kontakt som vi fått genom filmaren och aktivisten Sofia Pigalova från Niznij Novgorod. Sascha är koreograf och visade oss runt på stadens teatrar framför allt The Puppet Theatre of Karelia där han emellanåt arbetar som koreograf. Det fanns inte tid till att se någon föreställning men utifrån de dockor och den scenografi som vi fick se en skymt av, så verkade det vara konventionell dockteater.